Κλείσιμο σχολείων -Τι λέει η Κεραμέως
Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις Έξι», μίλησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις φήμες για κλείσιμο των σχολείων.
«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων όπου τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται καλά. Βέβαια, όσα περισσότερα κρούσματα υπάρχουν σε μια κοινωνία, τόσο περισσότερα θα υπάρχουν και στα σχολεία»
«Γίνεται πολύ testing. H μαθητική κοινότητα κάνει δύο φορές την εβδομάδα self test. Επιπλέον, σε περίπτωση κρούσματος, αυτό απομονώνεται και όλες οι στενές επαφές του καταλήγουν να κάνουν δωρεάν εφτά τεστ την εβδομάδα (εργαστηριακά rapid και self test)»
«χάρη στον μηχανισμό των τεστ στα σχολεία, γίνεται πιο έγκαιρα η διάγνωση και αντιμετωπίζονται και ασυμπτωματικοί φορείς του ιού. Και έτσι καταφέρνουμε να σταματήσουμε τη διασπορά».
δήλωσε η κ. Κεραμέως ευχαριστώντας τους εκπαιδευτικούς για τη συνδρομή τους στην τήρηση των πρωτοκόλλων.
Η υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά 90,1 ,ανέφερε πως στα σχολεία έχει εμβολιαστεί το 84% των καθηγητών ενώ ο εμβολιασμός στα λύκεια προσεγγίζει το 50%.
Για τον εμβολιασμό παιδιών και εκπαιδευτικών
Μιλώντας για το πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας από 5 έως 11 ετών, μετά το “πράσινο φως” που έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι θα περιμένει να δει τι θα πει σχετικά η Επιτροπή των Ειδικών.
Ποιες ποινές προβλέποντας για τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο
Η κ. Κεραμέως μίλησε επίσης και στο θέμα των αρνητών γονέων που εμποδίζουν τα παιδιά τους να πάνε στα σχολεία, παρόλο που στη χώρα μας η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική από το νηπιαγωγείο μέχρι το Γυμνάσιο.
«Σε περίπτωση που ο γονέας αρνείται να στείλει το παιδί του στο σχολείο η πράξη αυτή θα αντιμετωπίζεται ως πλημμέλημα», όπως ξεκαθάρισε.
Για τους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, η υπουργός Παιδείας προειδοποίησε πως καθώς είναι θέμα δικαιοσύνης μπορεί να έχει επιπτώσεις στην επιμέλεια ενός γονέα. Η κ. Κεραμέως είπε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης και αναμένεται διάταξη που θα προβλέπει κατά πάσα πιθανότητα, ακόμα και ποινή φυλάκισης δύο ετών σε γονείς.