Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up
Καλάθι των Χριστουγέννων και Καλάθι του Άι Βασίλη

Καλάθι των Χριστουγέννων και Καλάθι του Άι Βασίλη – Τι περιλαμβάνουν

[ad_1]
Καλάθι των Χριστουγέννων και Καλάθι του Άι Βασίλη. Σε ό,τι αφορά στο εορταστικό τραπέζι, στα σούπερ μάρκετ το «καλάθι του νοικοκυριού» μετατρέπεται από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου σε «καλάθι των Χριστουγέννων».

Συγκεκριμένα, στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» θα περιέχονται τα εξής προϊόντα: Γαλοπούλα, αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, βασιλόπιτα και σοκολάτα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ότι «αυτές τις άγιες ημέρες, θέλουμε κάθε σπιτικό να καταφέρει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα προϊόντα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι του σε χαμηλές τιμές».

Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε ισχύ και το «καλάθι του Αϊ Βασίλη», προκειμένου κάθε οικογένεια να αγοράσει σε προσιτές τιμές παιχνίδια. Οι κατηγορίες που θα συμπεριληφθούν είναι, μεταξύ άλλων, επιτραπέζια, βρεφικά παιχνίδια, λούτρινα, κούκλες παιχνίδια κατασκευών κ,ά.

 

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι συζητήσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα με τους εκπροσώπους της αγοράς και όπως γνωστοποίησε πρόσφατα, ζητήθηκε από την αγορά να μειώσει τις τιμές στο αρνί έως και 10% καθώς και να συγκρατήσει, στα περυσινά επίπεδα, τις τιμές σε μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Ταυτόχρονα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε όλο το εύρος προϊόντων και υπηρεσιών ενώ, σύντομα, θα μπορούν και οι ίδιοι οι καταναλωτές, άμεσα, να καταγγέλλουν παραβάσεις που εντοπίζουν μέσα από την εφαρμογή eKatanalotis.

Στη μάχη όμως κατά της ακρίβειας εκτός από το εορταστικό καλάθι οι καταναλωτές μπορούν να αναζητούν και τα 1.286 είδη από 100 εταιρείες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «μόνιμης μείωσης τιμής». Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, η μεσοσταθμική μείωση των τιμών αυτών των 1.286 ειδών είναι 5,5% καθώς οι τιμές έχουν μειωθεί, για τουλάχιστον έξι μήνες, σε ποσοστό που ξεκινάει από 5% αλλά σε κάποια είδη φτάνουν και στο 10%.

Αναφορικά με τους ελέγχους, ο υπουργός σε πρόσφατες δηλώσεις του υπογράμμισε ότι: «Η τήρηση της νομιμότητας και ο σεβασμός όλων των οφειλετών χωρίς διακρίσεις αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και όποιος παρανομεί θα πληρώνει βαρύ τίμημα. Καθημερινά το υπουργείο Ανάπτυξης δέχεται 10-20 καταγγελίες στην τηλεφωνική γραμμή 1520, οι οποίες ελέγχονται, διασταυρώνονται και κατόπιν αυτού παρεμβαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες».

Έξυπνο ηλεκτρικό μπουφάν με USB Θερμαινόμενο Βαμβακερό Θερμαντικό-oggetto

Μάλιστα, μέχρι το τέλος του μήνα θα προστεθεί και η εφαρμογή e-katanalotis μέσω της οποίας κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να στέλνει φωτογραφία του προϊόντος ή μήνυμα, όταν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει παρανομία και θα επιλαμβάνονται του θέματος οι αρμόδιες υπηρεσίες. Επίσης, δρομολογείται ρύθμιση στις αρχές του 2024 που αναμένεται να βάλει τέλος στις εικονικές προσφορές.

Αρχίζει στις 12 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου ξεκινάει το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων 2023 του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά κάθε μέρα με συνεχές ωράριο, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και τα Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Τις Κυριακές 17, 24 και 31 Δεκεμβρίου θα μπορούν τα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, καθώς και τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Με αφορμή την ανακοίνωση του εορταστικού ωραρίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης δήλωσε: «Η σημαντικότερη περίοδος για το εμπόριο ξεκινά και στα στολισμένα καταστήματα στο κέντρο και στις συνοικίες της Αθήνας, εργαζόμενοι και καταστηματάρχες περιμένουν τους καταναλωτές, με ράφια γεμάτα προϊόντα και εξαιρετικές τιμές. Ας ευχηθούμε οι ‘Αγιες μέρες, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες και να υποδεχθούμε το νέο έτος με χαμόγελο και αισιοδοξία».

 

«Καλάθι του Αϊ Βασίλη» και φέτος για παιδικά παιχνίδια

Έρχεται το «καλάθι των παιχνιδιών» για τους καταναλωτές – Τι ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας – «Θα συνεχιστεί και για το πρώτο 6μηνο του 2024 το καλάθι του νοικοκυριού δίνοντας τη δυνατότητα στα ελληνικά νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, στη Βουλή, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι «την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το “καλάθι για το γιορτινό τραπέζι” των Χριστουγέννων, όπου εκεί θα περιλαμβάνονται βασικά προϊόντα διατροφής για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι της οικογένειας ενώ θα υπάρχει και ένα “καλάθι για τα παιχνίδια”, ώστε να μπορέσουν να τα προμηθευτούν οι καταναλωτές με χαμηλότερες τιμές».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και την ουσιαστική προστασία των καταναλωτών, ο κ. Σκρέκας αντέτεινε ότι «οι έλεγχοι συνεχίζονται και η προσπάθεια της κυβέρνησης για να μειωθούν οι τιμές δεν σταματά εδώ».

«Ήδη, στην πρωτοβουλία μόνιμης μείωσης τιμής, έχουμε 1.277 προϊόντα τα οποία ήδη προσφέρονται και σηματοδοτούνται με ειδική ταμπέλα στους καταναλωτές σε χαμηλότερες τιμές, από ό,τι το προηγούμενο διάστημα και μάλιστα πρέπει να παραμείνουν χαμηλότερες τουλάχιστον 5% σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα τουλάχιστον για τους έξι επόμενους μήνες.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

[ad_2]

Source link